Powinieneś zalogować się na swoje konto klienta.
Lub zarejestruj nowe konto.
Filtruj
Ładowanie...
Dziadek do orzechów należy do grupy pozostałych akcesoriów kuchennych. Pozwala na rozdrabnianie różnego rodzajów orzechów takich jak orzechy włoskie, laskowe, ziemne, pistacje. Szczególnie przydatny od końca września do października czyli w czasie kiedy przypada okres zbioru orzecha w ogrodzie. Dzięki ni...
Dziadek do orzechów należy do grupy pozostałych akcesoriów kuchennych. Pozwala na rozdrabnianie różnego rodzajów orzechów takich jak orzechy włoskie, laskowe, ziemne, pistacje. Szczególnie przydatny od końca września do października czyli w czasie kiedy przypada okres zbioru orzecha w ogrodzie. Dzięki niemu usuwanie łupin z orzecha jest dziecinnie proste. Wymaga przyłożenia niewielkiej siły, aby otrzymać gotowy do zjedzenia orzech.
Dziadek do orzechów na podstawie posiada śruby dzięki, którym możliwa jest regulacja wymiaru. Orzech trzymany jest pewnie jak w imadle, nie przesuwa się podczas pracy. Jest łatwy w obsłudze, wymaga użycia minimalnej siły. Ten ostatni aspekt sprawia, że jest wygodniejszy dla osób które nie posiadają aż takiej siły w rękach. Dziadek do orzechów na podstawie posiada, także bardziej nowoczesny design niż tradycyjne szczypce.
Szczypce pozwalają na rozłupywanie orzechów bez konieczności użycia blatu jak w przypadku dziadka do orzechów na podstawie. Klasyczny styl znany i lubiany od pokoleń. Trzeba użyć więcej siły niż w przypadku dziadka do orzechów na podstawie. Orzech nie wyślizguje się z powierzchni roboczej podobnie jak w przypadku dziadka do orzechów na podstawie. Wykonany jest z dobrej jakości stali nierdzewnej.
Oba rodzaje dziadków do orzechów spełniają swoją funkcję, czyli w sposób sprawny i szybki usuwają łupiny z orzechów. Ważną cechą jest również to, że nie kaleczą orzechów i łatwe do czyszczenia po wykonanej pracy.
Z orzechów można zrobić nalewkę orzechówkę, która pomaga w dolegliwościach żołądkowych i trawiennych. Nieoceniona w przypadku biegunek lub zatruć. Powszechnie używane do wypieków szczególnie tych Bożonarodzeniowych. Ciasta orzechowe z dużą ilością bakalii cieszą się dużą popularnością w wielu polskich domach.
Orzechy wykorzystywane są również do sałatek, podprażone na patelni stanowią chrupiący zdrowy dodatek. Oczywiście orzechy wykorzystywane są również do lubianej przez wielu czekolady z okienkiem. Masło orzechowe, nie mogłoby istnieć bez użycia orzechów. Coraz większą popularność orzechy zyskują w produkcji BIO żywności takiej jak mąka i mleko z orzechów włoskich
DZIADEK DO ORZECHÓW NA PODSTAWCE - KINGHOFF (KH-1660)
DZIADEK DO ORZECHÓW NA PODSTAWCE - KINGHOFF (KH-1301)
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie nasza strona wykorzystuje pliki Cookies. W każdym momencie możesz dokonać zmian ustawień w zakresie przechowywania lub pozyskiwania plików Cookies w swojej przeglądarce. Szczegółowe informacje odnośnie celu przechowywania i uzyskiwania plików Cookies oraz polityki prywatności znajdziesz w Regulaminie Sklepu.
Odbierz -5% rabatu na pierwsze zakupy za minimum 99 zł.
Zapisz się i otrzymuj informacje o nowych produktach i promocjach.
Powienienś Zalogować się na swoje konto klienta.
lub zarejestrować nowe konto.