Kontakt telfoniczny: +48 516 688 117
60 dni na zwrot towaru
Darmowa dostawa od 500 zł | Wysyłka w 24h
Podgrzewacze do potraw

Podgrzewacze do potraw Brak produktów w tej kategorii

Podgrzewacz do potraw, Podgrzewacze do jedzenia

Fondue wywodzi się z kuchni szwajcarskiej, ale jest popularne również w innych państwach np. we Włoszech lub Francji. Jest to idealny prezent dla osób, które uwielbiają spędzać czas z rodziną lub znajomymi. To naczynie może posłużyć do podgrzania sosów, tłuszczu lub czekolady.Dzięki funkcji podgrz...

Podgrzewacz do potraw, Podgrzewacze do jedzenia

Fondue wywodzi się z kuchni szwajcarskiej, ale jest popularne również w innych państwach np. we Włoszech lub Francji. Jest to idealny prezent dla osób, które uwielbiają spędzać czas z rodziną lub znajomymi. To naczynie może posłużyć do podgrzania sosów, tłuszczu lub czekolady.Dzięki funkcji podgrzewania sosów może posłużyć na długie godziny ucztowania. Aby efektywnie zaprezentować taką ucztę, należy posiadać specjalne do tego narzędzia.

W skład fondue wchodzą:

  • żeliwny garnek
  • widelczyki ze stali nierdzewnej
  • metalowy podgrzewacz naftowy
  • statyw żeliwny masywny i stabilny

Idealnym produktem jest ZESTAW FOUNDE KINGHOFF. Jest to produkt wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwnego, dlatego jest odporny na wysokie temperatury i przez długi czas utrzymuje ciepło. Zestaw składa się z 6 widelczyków, które są ze stali nierdzewnej i posiadają kolorowe uchwyty. Naczynie jest odporne na zarysowania i może posłużyć przez wiele lat. Z wykorzystaniem tego urządzenia można przygotować fondue na wiele sposobów. 

Rodzaje fondue - praktyczne podgrzewacze do potraw

Fondue czekoladowe- jest ulubieńcem wśród łasuchów lubiących czekoladę i słodkie desery. Aby poprawnie przygotować fondue czekoladowe, należy zakupić czekoladę specjalną do fondue i podgrzać ją ze śmietanką kremówką w urządzeniu. Do czekolady gorzkiej najlepiej smakują słodkie owoce np. truskawki, brzoskwinie. Z czekoladą słodką idealnie się komponują owoce takie jak winogrona, banany. 

Fondue serowe- jest połączeniem roztopionego sera i białego wina. Idealna potrawa na romantyczną kolację we dwoje lub imprezę w małym gronie znajomych. Najlepszy sos serowy powstaje z sera ementaler i gruyere, ponieważ mają wyrazisty smak. Najlepszymi dodatkami, które pasują do sosów serowych to:

  • warzywa chrupiące np. marchewka, papryka, ogórek, brokuł, kalafior
  • pieczywo np. bagietki, bułeczki, ciasto francuskie
  • grissini, krakersy
  • mięso np. kiełbaski, parówki, cienko pokrojona polędwica wołowa

Fondue mięsne- jest to połączenie chudej wołowiny, oleju najlepiej smakowego oraz czerwonego wina. Aby, poprawnie przygotować takie fondue należy, pokroić mięso w kostkę, włożyć je do naczynia, zalać je czerwonym widem, a na końcu do naczynia wlać rozgrzany olej. Po około 20 sekundach fondue jest już gotowe. Podczas konsumowania należy uważać, ponieważ mięso jest bardzo gorące.

czytaj dalej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie nasza strona wykorzystuje pliki Cookies. W każdym momencie możesz dokonać zmian ustawień w zakresie przechowywania lub pozyskiwania plików Cookies w swojej przeglądarce. Szczegółowe informacje odnośnie celu przechowywania i uzyskiwania plików Cookies oraz polityki prywatności znajdziesz w Regulaminie Sklepu.

Akceptuję
Koszyk 0 Koszyk

Nie ma produktów

Darmowa przesyłka! Przesyłka
0,00 zł Podatek
0,00 zł Suma

Ceny zawierają VAT

Podsumowanie