Powinieneś zalogować się na swoje konto klienta.
Lub zarejestruj nowe konto.
Filtruj
Ładowanie...
CZAJNIK ZAPARZACZ Z SITKIEM Nierdzewny 1.1L KB-7570 Marka: KLAUSBERG
ZAPARZACZ STALOWY IMBRYK CZAJNIK DO HERBATY DZBANEK 1 L
Rondel to zdecydowanie najbardziej praktyczny i prawie niezastąpiony typ garnka w każdej kuchni. Łączy on w sobie cechy zarówno garnka jak i patelni, a jego wysokość lokuje się gdzieś pomiędzy wysokością tych dwóch naczyń. Zazwyczaj posiada też rączkę z jednej strony. Rondle świetnie nadają się do robienia sosów...
Rondel to zdecydowanie najbardziej praktyczny i prawie niezastąpiony typ garnka w każdej kuchni. Łączy on w sobie cechy zarówno garnka jak i patelni, a jego wysokość lokuje się gdzieś pomiędzy wysokością tych dwóch naczyń. Zazwyczaj posiada też rączkę z jednej strony. Rondle świetnie nadają się do robienia sosów czy wywarów. Można w nich przygotować niewielką porcję zupy, zagotować mleko czy ugotować jajka.
Wybierając rondel, który spełni nasze oczekiwania należy zwrócić uwagę na kilka czynników. Jednym z najważniejszych jest materiał, z którego został on wykonany. Na rynku dostępne są rondle żeliwne, emaliowane, ceramiczne, miedziane oraz ze stali nierdzewnej. Każdy z nich ma swoje wady i zalety.
Jeśli zależy nam na wytrzymałości warto wybrać rondel żeliwny, jest on prawie nie do zdarcia. Miłośnicy stylu retro docenią rondle miedziane, chociaż są one mało odporne na potrawy o kwaśnym odczynie. Najbardziej wszechstronne i najpopularniejsze są zdecydowanie rondle ze stali nierdzewnej.
Wybierając rondel należy zwrócić uwagę do jakiego typu kuchenek jest on dedykowany. Nie każdy rondel będzie bowiem dało się używać na każdym rodzaju kuchenki. Pamiętajmy o tym szczególnie wtedy kiedy jesteśmy właścicielami kuchenki lub płyty grzanej indukcyjnej, bo możemy zostać niemiło zaskoczeni.
Poza samym materiałem rondla znaczenie ma również powłoka, którą jest on pokryty od wewnątrz. Do wyboru mamy w tym przypadku powłoki kamienne, teflonowe czy emaliowane. Obecność powłoki zmniejsza ryzyko przywierania potraw do powierzchni rondla, poprawia również komfort gotowania.
Bardzo ważną cechą dobrego rondla jest grube dno. Dzięki niemu możliwe jest bowiem równomierne rozprowadzanie ciepła po powierzchni rondla, potrawy będą się więc grzały równomiernie. Dodatkowo grube dno lepiej i dłużej trzyma ciepło. Innymi ważnymi aspektami przy wyborze rondla jest możliwość mycia go w zmywarce.
Rondel może być wyposażony w pokrywkę. Jeśli chcemy gotować w nim mleko czy zupy, warto wybrać model zakończony dzióbkiem. Na rynku dostępne są także rondle wyposażone w sitko do odcedzania. Oczywiście rondle mogą mieć różną średnicę, co pozwoli nam dopasować je do swoich potrzeb.
Zapraszamy się do zapoznania z naszą ofertą rondli i rondelków.
TYGIELEK DO PARZENIA KAWY PO TURECKU 0,7L - KINGHOFF (KH-1208)
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie nasza strona wykorzystuje pliki Cookies. W każdym momencie możesz dokonać zmian ustawień w zakresie przechowywania lub pozyskiwania plików Cookies w swojej przeglądarce. Szczegółowe informacje odnośnie celu przechowywania i uzyskiwania plików Cookies oraz polityki prywatności znajdziesz w Regulaminie Sklepu.
Odbierz -5% rabatu na pierwsze zakupy za minimum 99 zł.
Zapisz się i otrzymuj informacje o nowych produktach i promocjach.
Powienienś Zalogować się na swoje konto klienta.
lub zarejestrować nowe konto.