Powinieneś zalogować się na swoje konto klienta.
Lub zarejestruj nowe konto.
Filtruj
Ładowanie...
Nadejście lata wielu nam kojarzy się z dostępnością sezonowych, młodych warzyw. Idąc do warzywniaka, na półkach możemy spotkać długo wyczekiwany bób, kalarepę czy botwinkę. Wśród nich znajdziemy również szparagi. Uwielbiane przez nas za niską kaloryczność, wysoką zawartość białka, witamin i oczywiście sam...
Nadejście lata wielu nam kojarzy się z dostępnością sezonowych, młodych warzyw. Idąc do warzywniaka, na półkach możemy spotkać długo wyczekiwany bób, kalarepę czy botwinkę. Wśród nich znajdziemy również szparagi. Uwielbiane przez nas za niską kaloryczność, wysoką zawartość białka, witamin i oczywiście sam smak.
Źródła podają, że są również cenionym afrodyzjakiem. Kupując szparagi, stajemy również przed dylematem jak je ugotować i jakie naczynie do tego wybrać. Możemy to zrobić w zwykłym garnku, lecz szparagi należy wówczas pokroić. Chociaż my uważamy, że szparagi najlepiej wyglądają w całej swojej okazałości i do tego lepiej smakują.
Producenci wyszli naprzeciw miłośnikom szparagów i stworzyli specjalny garnek do gotowania szparagów. Dlaczego jest on tak wyjątkowy? Garnek ten jest na tyle wysoki, że nie wymaga od nas skracania łodygi szparaga. Możemy zalać szparagi wodą tak, aby główki wystawały ponad poziom wody i ugotowały się na parze.
Garnki do szparagów wyróżnia jeszcze jeden szczegół- posiadają wkład w formie koszyczka. Nie musimy wówczas wiązać szparagów do gotowania. Pozwala nam to również bezpiecznie odcedzić wszystkie szparagi z gorącej wody, co czyni taki garnek praktycznym i wygodnym. Praktycznym? Tak, bo możemy go również wykorzystać podczas gdy, gotujemy makaron spaghetti czy warzywa.
Garnki te, wyróżniają się dużą wysokością i małą średnicą. Najlepszym rozwiązaniem będzie garnek wykonany ze stali nierdzewnej. Ten rodzaj materiału charakteryzuje się wysoką jakością i łatwością w utrzymaniu czystości, ponieważ możemy go myć w zmywarce.
Dedykowany jest do każdego rodzaju kuchenek, więc nie ma obawy, że nie sprawdzi się w naszej kuchni. Ważnym elementem jest również pokrywka, która powinna być żaroodporna i posiadać odpowietrznik.
Szparagi umieszczamy w wodzie, tak aby ich główki nie były pokryte wodą. Główki szparagów, gotują się szybciej i wystarczy ugotować je na parze, tak jak wspomnieliśmy wcześniej. Czas gotowania zależny jest od rodzaju szparagów. Zielone gotujemy około 5 minut, natomiast białe dwa razy dłużej. Do smaku dodajcie odrobinę soli i cukru. Smacznego!
GARNEK z KOSZYKIEM 4,2L do SZPARAGÓW - ROSSNER (TW-581)
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie nasza strona wykorzystuje pliki Cookies. W każdym momencie możesz dokonać zmian ustawień w zakresie przechowywania lub pozyskiwania plików Cookies w swojej przeglądarce. Szczegółowe informacje odnośnie celu przechowywania i uzyskiwania plików Cookies oraz polityki prywatności znajdziesz w Regulaminie Sklepu.
Odbierz -5% rabatu na pierwsze zakupy za minimum 99 zł.
Zapisz się i otrzymuj informacje o nowych produktach i promocjach.
Powienienś Zalogować się na swoje konto klienta.
lub zarejestrować nowe konto.