Kontakt telfoniczny: +48 516 688 117
60 dni na zwrot towaru
Darmowa dostawa od 500 zł | Wysyłka w 24h
Nożyce do drobiu

Nowe produkty

Nożyce do drobiu Brak produktów w tej kategorii

Nożyce do drobiu, Nożyczki do kurczaka

Gospodynie domowe często starają się wyposażyć swoją kuchnię w dodatkowe narzędzia, które ułatwiają i przyspieszają gotowanie. Dotyczy to również nożyc kuchennych. Świat naczyń kuchennych oferuje szereg modeli, z których można wybrać wersję uniwersalną lub model o konkretnym przeznaczeniu.

Do czego służą n...

Nożyce do drobiu, Nożyczki do kurczaka

Gospodynie domowe często starają się wyposażyć swoją kuchnię w dodatkowe narzędzia, które ułatwiają i przyspieszają gotowanie. Dotyczy to również nożyc kuchennych. Świat naczyń kuchennych oferuje szereg modeli, z których można wybrać wersję uniwersalną lub model o konkretnym przeznaczeniu.

Do czego służą nożyczki kuchenne do drobiu?

Każdy wie, że nożyczki kuchenne są praktyczne i pomagają w obróbce drobiu czy ryb. Ułatwiają pracę w cięciu żywności według wagi, dzięki czemu nie zabrudzisz miejsca cięcia. A krojenie jest szybkie i łatwe. Nie każdy jednak wie, jak wszechstronne są nożyczki kuchenne. W końcu są one zaprojektowane tak, aby zastąpić nóż, upraszczając proces gotowania.

Jest kilka punktów, w których nożyce znalazły swoje zastosowanie:

  1. Często używane są nożyce do drobiu, co znacznie upraszcza proces cięcia, zwłaszcza na śliskich powierzchniach.
  2. Każdy ptak można łatwo pociąć na części, ponieważ bez trudu dzielą stawy kostno-chrzęstne.
  3. Siekanie dowolnego pokarmu roślinnego, który jest szczególnie przydatny do sałatek . Pokrój chleb na kawałki na grzanki, a także suszone owoce.
  4. Pokrój pizzę na pożądane rozmiary. A jeśli będzie gorąco, zapobiegną możliwości poparzenia palców.
  5. Pracując z surowym ciastem, podziel je na kawałki o określonym kształcie i wielkości lub odetnij nierówne krawędzie rozwałkowanego kawałka ciasta.
  6. Wytnij papierowe, kartonowe lub plastikowe opakowanie zapieczętowanej żywności

Rodzaje nożyc

W większości jest wiele rodzajów nożyc ze względu na przeznaczenie, co pozwala na dobór urządzenia do konkretnego produktu. Może się to wydawać mało praktyczne, ale z punktu widzenia higieny jest bardziej poprawne. W końcu pomaga to zapobiegać zanieczyszczeniom krzyżowym między produktami.

Nożyce do drobiu i mięsa

Użyj tych nożyczek do usuwania kości z kurczaka, indyka, gęsi, królika. Kurczaki i inne małe zwierzęta można szybciej pokroić na porcje. Mogą być również używane do usuwania mięsa z kości, przecinania ścięgien, a nawet łamania kości rurowej.

Są one wykonane w całości ze stali nierdzewnej, dzięki czemu konstrukcja jest mocniejsza i bardziej niezawodna. Ząbkowanie na ostrzu zwiększa efekt cięcia w przypadku trudnych do przecięcia elementów, a dodatkowe nacięcie na dolnej krawędzi ostrza służy do miażdżenia kości. Przy zakupie nazywany jest on nożycami do drobiu.

czytaj dalej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie nasza strona wykorzystuje pliki Cookies. W każdym momencie możesz dokonać zmian ustawień w zakresie przechowywania lub pozyskiwania plików Cookies w swojej przeglądarce. Szczegółowe informacje odnośnie celu przechowywania i uzyskiwania plików Cookies oraz polityki prywatności znajdziesz w Regulaminie Sklepu.

Akceptuję
Koszyk 0 Koszyk

Nie ma produktów

Darmowa przesyłka! Przesyłka
0,00 zł Podatek
0,00 zł Suma

Ceny zawierają VAT

Podsumowanie